CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, "Ekmeleddin İhsanoğlu ismini gördüğümde bu yüzde yüz başarısızlık dedim. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına miting yapamayan birinin kazanmasını nasıl düşünürsün. Bu risk almak değil, bu öngörüsüzlük, bu siyaseti bilmemektir" dedi.
CHP’nin ATO Congresium’da gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultayı’nda konuşan CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, “Partiye yeni isimler kazandırmaya evet ama değerlerimizden uzaklaşmaya hayır” diyerek şunları söyledi:
“Sağ ve sol açılımını tartışmalıyız. Sağa yatkın kişiyi seçelim, oylar çantada keklik bu sağcıyı öne sürdüm hadi şimdi oltaya diyoruz. Bu mantığı doğru bulmuyorum. Bu milletin sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz. 90 yıllık parti, kendi başkentinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. Ben şimdi CHP’nin parti meclisine girersem beni CHP’li sanarlar diyeni aday yapıyorsak hepimize yazıklar olsun. Partiye yeni isimler kazandırmaya evet ama değerlerimizden uzaklaşmaya hayır.”
CHP’de Kuvay-i Milli ruhunun olduğunu ifade eden İnce, şunları aktardı:
“Biz nasıl oy alacağız? Nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, bireye saygı duyarak, haklarını özgürce kullanmasını yaratarak. Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa biz de öyle alabiliriz. CHP ırmağa benzer. CHP’nin bu kaynağı Kuvayi Milliye ruhudur.”

“HAZMEDEMİYORUM, BU SEÇİMİ HAZMEDEMİYOR”
Cumhurbaşkanı adayını televizyondan öğrendiğini belirten İnce, şöyle devam etti:
“Son yaşadığımız seçim cumhurbaşkanlığı seçimidir. TV’den öğrendim cumhurbaşkanı adayımızı meclis üyeleri bilmiyor, vekiller bilmiyor, sadece genel başkanımız biliyor. Meclis üyelerine anket yapıldı. Size anket yapıldı kimi cumhurbaşkanı görmek istersiniz diye. Biriniz Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı? O zaman o anketi neden yaptınız?”
Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı için ’Risk aldım’ dediğini aktaran İnce, “Ekmeleddin İhsanoğlu ismini gördüğümde bu yüzde yüz başarısızlık dedim. Tayyip Erdoğan gibi birinin karşısına miting yapamayan birinin kazanmasını nasıl düşünürsün. Bu risk almak değil, bu öngörüsüzlük, bu siyaseti bilmemektir” dedi.
Yöntem değişikliği önerdiğini söyleyen İnce, “MHP ile çatı kurmayalım, MHP ayrı çatı çıkarsın. Birden fazla aday çıkaralım dedim. Sakalım olmadığı için dinletemedim. İsim önermedim, matematik önerdim. Önerim kabul görseydi Erdoğan bugün cumhurbaşkanı olamayacaktı. Atatürk düşmanı bir adam orayı bile yıkıyor, oranın bile kurallarını değiştiriyor. Hazmedemiyorum, bu seçimi hazmedemiyor” diye konuştu.
(İHA)